Toerisme en recreatie

Fotografe Marieke Kijk in de Vegte.

Oldambt staat bekend als de Graanrepubliek, dankzij de prachtige graanvelden. Het golvende gouden landschap, de geschiedenis, de rijke boerderijen, de weelderige tuinen, het Oldambtmeer en de vele evenementen maken jouw bezoek aan Oldambt tot een unieke ervaring. Oldambt, laat je verrassen!  

Over Groningen: Vakantie, weekendje of dagje in Groningen | Visit Groningenexterne-link-icoon

Over Oldambt: Oldambt | Visit Groningenexterne-link-icoon

In Oldambt is er het hele jaar door van alles te beleven, denk aan de jaarmarkt De Adrillen (Allerheiligenmarkt), straattheaterfestival Waterbei, het Kom over de brug festival in de Blauwe Stad, festival Hongerige Wolf, Nacht van Winschoten en de Run.     

https://www.visitgroningen.nl/nl/plekken/oldambt/uitagenda-oldambtexterne-link-icoon

Oldambt is een van de mooiste waterrijke gebieden van Nederland. Wil je weten welke havens er zijn, waar je kunt varen, zwemmen, suppen, vissen en nog veel meer kijk dan op: 

Oldambt vanaf het water | Visit Groningenexterne-link-icoon

Op de website van het Routebureau Groningen kun je alles vinden over:

  • Vaarwegen- en -routes.
  • Bedieningstijden van bruggen en sluizen.
  • Actuele berichten voor de scheepvaart.
  • Informatie over zelfbedieningssleutels en uitgiftepunten daarvan.
  • Een meldpunt om verbeterpunten, ervaringen en tips door te geven.

Varen - Routes in Groningenexterne-link-icoon

Langer verblijven in Oldambt, kan natuurlijk ook!

Overnachten in Oldambt | Visit Groningenexterne-link-icoon

De gemeenten Oldambt, Westerwolde, Veendam, Pekela en Stadskanaal hebben hun krachten gebundeld om de regio op te toeristische kaart te zetten. In de regio Oost Groningen onderscheiden we drie landschappen: Westerwolde, de Veenkoloniën en het Oldambt. Deze landschappen kennen elk hun eigen ontstaansgeschiedenis en landschappelijke kenmerken. De onderlinge verschillen zijn groot. Westerwolde is kleinschalig, met veel natuur, groen en lintbebouwing. De Veenkoloniën kenmerken zich door grote akkers van de afgegraven veengebieden en de historische waterwegen waarlangs handel werd gedreven. Oldambt is een grootschalig akkerbouwgebied: ‘de Graanrepubliek’. De ontwikkeling van de gebouwde omgeving levert mooie steden zoals Winschoten, Veendam en Stadskanaal met hun regiofunctie. Daarnaast zijn er veel dorpen te vinden, kleinschalig en met hun eigen karakter. Oldambt behoort tegenwoordig ook tot het UNESCO Werelderfgoed.

Over de Stichting ZO Groningen: ZO! GRONINGEN - De website van

Stichting ZO Groningenexterne-link-icoon

Startpagina (dollard-route.de)externe-link-icoon