Toeristenbelasting

Beschrijving

Bent u exploitant van een hotel, pension, camping, Bed & Breakfast of andere voorziening in de gemeente Oldambt? en biedt u overnachtingen aan tegen vergoeding aan personen van buiten de gemeente? Dan brengen wij Toeristenbelasting in rekening.

U hoeft alleen Toeristenbelasting te betalen als het gaat om een overnachting van een betalende gast die niet in uw gemeente woont. U kunt de Toeristenbelasting doorberekenen aan uw gasten. U bent zelf verantwoordelijk voor het opgeven van uw overnachtingsplaats aan ons. Wanneer u bij ons bekend bent versturen wij het aangifteformulier. Daarna krijgt u van ons een aanslag.

  • Aangifte doen

Aangifte doen is verplicht. Wij sturen u elk jaar een aangifteformulier over het voorgaande jaar. Daar vult u het aantal overnachtingen in. Wij baseren daar het aanslagbedrag op. Doet u geen of niet op tijd aangifte, dan gaan wij het aantal overnachtingen forfaitair berekenen. Met die berekening stellen we de aanslag Toeristenbelasting vast.

Begint u met een nieuwe overnachtingsplaats in de gemeente Oldambt? Geef dit dan direct door via de mail: Belastingen@gemeente-oldambt.nl

Kosten

U betaalt altijd per persoon per overnachting. 
Voor het belastingjaar 2024 bedraagt de Toeristenbelasting € 1,50 per persoon per overnachting.
U ontvangt omstreeks maart 2024 het aangifteformulier Toeristenbelasting 2023.

Contact

Voor informatie over de gemeentelijke belastingen: