Veel gestelde vragen

 • Wanneer kunnen wij onze zoon/ dochter opgeven voor zwemles?
  Kinderen kunnen vanaf de leeftijd van 4 jaar opgegeven worden voor de zwemlessen.
 • Hoe lang is de wachtlijst voor zwemles?
  Dit is voor ons altijd lastig om aan te geven. De verwachtte wachttijd is namelijk afhankelijk van het aantal kinderen dat er op dat moment op de wachtlijst staan en hoeveel kinderen examen doen voor zwemdiploma A. Wanneer u echter uw zoon/ dochter opgeeft voor zwemles krijgt u van ons een indicatie waarbij we een verwachting uitspreken wanneer uw zoon/ dochter aan de beurt zal zijn.
 • Moet ik mijn zoon/ dochter afmelden als hij/zij een keer niet kan zwemmen?
  Afmelden mag natuurlijk altijd. Wanneer het echter eenmalig is hoeft dit echter niet. Als uw zoon/ dochter langdurig geen zwemlessen kan volgen vinden het wel prettig hiervan op de hoogte te zijn.
 • Hoe lang duurt het behalen van de zwemdiploma's?
  De tijd die ieder kind nodig heeft om het zwemdiploma te behalen verschilt uiteraard per kind. Onze ervaring leert ons echter dat de gemiddelde duur voor diploma A ongeveer 1,5 jaar (exclusief vakanties) duurt wanneer er 1x per week 45 minuten zwemles wordt gevolgd. Dit geld wanneer er een weinig lessen gemist worden, wanneer de lessen onregelmatig bezocht worden gaat dit vanzelfsprekend niet op.
 • Kan ik op recreatieve uren ook extra oefenen met mijn zoon/ dochter?
  Dat kan natuurlijk altijd. Wel raden wij aan om  het aanleren van technische vaardigheden aan het badpersoneel tijdens de zwemlessen over te laten. Tijdens onze recreatieve openingstijden is er ook altijd badpersoneel aanwezig die u en uw zoon/ dochter kan helpen en voorzien van tips en trucs. Uw zoon/ dochter heeft tijdens alle recreatieve openingstijden vrij entree op vertoon van een geldige leskaart!

Heeft u een vraag of opmerking en heeft u deze informatie niet op onze website kunnen vinden? Neem dan contact met ons op!