urgent iconVerloren voorwerpen

Bent u iets verloren in de gemeente Oldambt?

Ga dan naar de landelijke overheidswebsite www.verlorenofgevonden.nl.
Hier kunt u aangifte doen van uw verloren voorwerp. U kunt hier ook kijken of het voorwerp al gevonden is.

Als het voorwerp gevonden is, kunt u het persoonlijk afhalen na uw aangifte én nadat is vastgesteld dat u inderdaad de eigenaar bent. Als het voorwerp niet gevonden is blijft dit als ‘verloren’ geregistreerd staan. Wordt  een voorwerp met veel overeenkomsten gevonden, dan neemt de gemeente zo spoedig contact met u op. Neem voor meer informatie contact op met de gemeente via telefoon of mail ons: info@gemeente-oldambt.nl

Bent u uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs verloren?

U hoeft geen aangifte meer te doen bij de politie. U kunt dan terecht bij de gemeente voor het tekenen van een verklaring van vermissing. U kunt direct een nieuw (reis)document of rijbewijs aanvragen. De gemeente neemt de melding en de aanvraag - ook als er sprake is van een misdrijf - in behandeling. Bij diefstal, zakkenrollerij, overval en andere misdrijven is het verstandig ook aangifte van dit misdrijf te doen bij de politie.

Om frauderisico's te beperken is het wettelijk geregeld dat teruggevonden paspoorten en Nederlandse identiteitskaarten niet meer worden teruggegeven aan de houder. De documenten worden door de gemeente vernietigd.

Zie ook: Paspoort of identiteitskaart, verloren.

Gestolen voorwerpen

Vermoedt u dat uw eigendom gestolen is? In dat geval moet u persoonlijk aangifte doen bij de politie. Dit kan via telefoonnummer (0900) 8844.