Volwassenenfonds Sport & Cultuur

De gemeente Oldambt wil sport en cultuur toegankelijk maken voor alle inwoners van de gemeente. Immers, door mee te doen aan sport- en/of culturele activiteiten verbeter je onder andere je conditie en kom je in contact met andere mensen. Voor volwassenen met een laag inkomen zijn er vaak financiële belemmeringen om deel te nemen. Daarom is de gemeente Oldambt aangesloten bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur.” 

Voor alle inwoners met een laag inkomen

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur is er voor inwoners ouder dan 18 jaar met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm. 

Wat is het doel van het Volwassenenfonds

Dankzij dit fonds kunnen deze inwoners lid worden van een sportvereniging óf culturele instelling. Denk hierbij aan deelname aan sporten zoals balsporten, zwemmen, krachttraining óf een creatieve activiteit zoals schilderen, lidmaatschap van de bibliotheek, muziekles of beeldende kunst. Het Volwassenenfonds vergoedt tot een maximaal bedrag van 300 euro per jaar voor sport en 500 euro per jaar voor cultuur.

Aanvraag indienen

Een aanvraag bij het Volwassenenfonds wordt gedaan via een intermediair. Op de website https://www.volwassenenfonds.nl/deelnemers/oldambt/externe-link-icoon vindt u bij welke intermediairs u terecht kunt voor het indienen van een aanvraag. Ook vindt u hier de spelregels van het fonds.