Digitaal Centrum Oost-Groningen

Cruciale rol voor onderwijs, ondernemers en overheden

Onderwijs, ondernemers en overheden spelen een cruciale rol in het begeleiden van de digitale transitie en het beheersen van de impact van digitalisering op werkgelegenheid en de economie. Dit omvat het ontwikkelen van beleid om digitale vaardigheden te bevorderen, het stimuleren van innovatie, het beschermen van werknemersrechten in een steeds digitalere werkplek, en het aanpakken van mogelijke negatieve gevolgen zoals ongelijkheid en banenverlies.

Samenwerking in het Digitaal Centrum Oost-Groningen

In het Digitaal Centrum Oost-Groningen werken onderwijsinstellingen, bedrijven en overheidsinstellingen samen om de digitale vaardigheden en kennis in de regio te versterken en om de lokale economie te stimuleren door middel van technologische innovatie. Door dergelijke initiatieven te ondersteunen en faciliteren, kunnen regio's als Oost Groningen zich beter positioneren voor de uitdagingen en kansen van de digitale economie.

Ondersteuning en training voor ondernemers en inwoners

Vanuit de Langestraat 81 in Winschoten biedt het Digitaal Centrum Oost-Groningen ondersteuning aan ondernemers die geïnteresseerd zijn in het opzetten, vergroten of het integreren van digitale technologieën in hun bestaande bedrijfsmodellen. Dit kan variëren van advies over digitale marketingstrategieën tot hulp bij het ontwikkelen van digitale producten en diensten. Ook worden in het centrum cursussen, workshops en trainingen aangeboden aan inwoners en ondernemers om hen te helpen bij het ontwikkelen van digitale vaardigheden.

Ontmoetingsplaats voor technologie-enthousiastelingen

Het Digitaal Centrum Oost-Groningen fungeert als een ontmoetingsplaats voor inwoners en ondernemers die geïnteresseerd zijn in technologie en digitale innovatie. Het kan netwerkmogelijkheden bieden en organiseert evenementen zoals hackathons en bijeenkomsten voor technologie-enthousiastelingen en professionals.