document iconNationaal Programma Groningen

Nationaal Programma Groningen is er om nieuw perspectief te bieden aan Groningen. Het moet ervoor zorgen dat Groningen een toekomstbestendig en leefbaar gebied blijft met behoud van de eigen identiteit waar het goed wonen, werken en recreëren is.

Lokaal programma Oldambt

Gemeente Oldambt krijgt 33 miljoen euro van Nationaal Programma Groningen. In het lokaal programma staat hoe we het geld willen besteden. In dit programma, dat is gemaakt met Oldambtsters, staan vier thema’s centraal: jeugd, dorpen & wijken, ondernemers en toerisme & erfgoed. Onder die thema’s werken we aan verschillende projecten. Die projecten gaan onder andere over talentontwikkeling van jonge kinderen, een betere aansluiting tussen het onderwijs en het bedrijfsleven, de groei van het toerisme en het in stand houden en verder ontwikkelen van het erfgoed en het landschap.

De projecten

Op de hoogte blijven?

Met onze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de projecten die we uitvoeren met het geld van Nationaal Programma Groningen. Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hieronder aan!

Aanmelden

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Zelf een goed idee?

  • STILO ondersteunt ideeën van Oldambtsters die de leefbaarheid bevorderen met een financiële bijdrage.
  • Het Impulsloket is voor inwonersgroepen en kleine ondernemers met een goed idee waarvoor net even een grotere investering nodig is.
  • Loket Leefbaarheid ondersteunt Groningers die een leuk plan hebben bedacht dat bijdraagt aan prettig wonen in hun straat of dorp.