Het Taalhuis Oldambt

Laaggeletterdheid

Laaggeletterdheid komt vaker voor dan u denkt. Eén op de negen inwoners van de provincie Groningen heeft moeite met lezen, schrijven, rekenen en werken met de computer. Dit kan grote impact hebben op het werk en het sociale leven. Meedoen in de samenleving is vaak lastig als u laaggeletterd bent. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Marian Kiewiet, telefoonnummer 06 13 49 15 44.

Het Taalhuis is er voor iedereen

Het Taalhuis is er voor iedereen die beter wil leren lezen, schrijven, rekenen en computeren. Wilt u meedoen? Kom dan gewoon eens langs op één van de onderstaande dagen:

  • Op maandag tussen 9.00 en 11.30 uur voormalig gemeentehuis Scheemda (Brugstraat 2 in Scheemda)
  • Op dinsdag tussen 13.00 en 16.00 uur in Cultuurhuis de Klinker/Bibliotheek (Mr. D.U. Stikkerlaan 251 in Winschoten)
  • Op donderdag tussen 13.00 en 15.00 uur in Cultuurhuis de Klinker/Bibliotheek (Mr. D.U. Stikkerlaan 251 in Winschoten)

Iemand van het Taalhuis kijkt samen met u waar u aan wilt werken. En wat de beste manier is. Misschien is dat een oefenboek, een cursus of misschien is een Taalmaatje het meest geschikt. Dit is een speciaal voor het Taalhuis opgeleide vrijwilliger die helpt om beter te leren lezen, schrijven of spreken. De hulp in het Taalhuis is afgestemd op uw niveau en uw behoefte.

Wat doet het Taalhuis?

Wilt u weten wat het Taalhuis voor iemand kan betekenen? Bekijk dan onderstaand filmpje:

Samenwerking

Het Taalhuis Oldambt is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Oldambt, Biblionet Groningen, Stichting Lezen & Schrijven, Humanitas, Noorderpoort en Sociaal Werk Oldambt (Tintengroep).