Het Taalhuis Oldambt

Laaggeletterdheid

Laaggeletterdheid is een term voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij daardoor ook moeite met het gebruik van een computer of een smartphone. Dat heeft grote impact op hun persoonlijke leven. Als je niet goed kunt lezen, schrijven en/of rekenen, vind je vaak minder snel een baan, kun je minder gezond leven en heb je minder grip op je geldzaken. Gemiddeld is één op de zes inwoners van Nederland laaggeletterd. In de gemeente Oldambt ligt dit aantal zelfs nog hoger. 

Wat doet het Taalhuis?

In het Taalhuis bieden we maatwerk. Samen met u kijken we naar wat voor u het beste werkt. Soms is dat een taalmaatje, maar we hebben ook (voor)leesgroepen, spreekgroepen en een vrouwengroep. Onze vrijwilligers hebben hart voor de cursisten en zijn geschoold in de begeleiding bij laaggeletterdheid in verschillende vormen. Wat we bieden, hangt dus af van uw behoefte en niveau.

Contact

Het Taalhuis is er voor iedereen die beter wil leren lezen, schrijven, rekenen en computeren. Wilt u meer informatie?

Iedere dinsdag kunt u tijdens spreekuur van 10.00- 11.00 uur langskomen in cultuurhuis de Klinker in Winschoten (Mr. D. U. Stikkerlaan 251, 9675 DG Winschoten).

U kunt ook contact opnemen met de coördinator Menko Verburg via taalhuisoldambt@biblionetgroningen.nl of bellen via 06 25423236. Wilt u een intakegesprek op één van de andere locaties? Dat is mogelijk! Neem even contact op met de coördinator, of laat uw gegevens achter bij één van de onderstaande locaties.

Locaties

  • Winschoten
    Cultuurhuis de Klinker, Mr. D. U. Stikkerlaan 251, 9675 DG Winschoten
  • Finsterwolde
    Bibliotheek Finsterwolde, De Hardenberg 7, 9684 AM Finsterwolde
  • Midwolda
    Bibliotheek Midwolda/Oostwold, Huningaweg 8, 9682 PB Oostwold Gem OldambtSamenwerking

Het Taalhuis Oldambt is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Oldambt, Biblionet Groningen, Stichting Lezen & Schrijven, Humanitas, Noorderpoort en Sociaal Werk Oldambt (Tintengroep).