default iconOldambt Verwarmt

Met het project Oldambt Verwarmt wil de gemeente inwoners helpen om energie te besparen, daarom rijdt er in november en december een ‘Waarmtebus’ door alle kernen van de gemeente Oldambt. 

Op 22 november gaven wethouder Jurrie Nieboer en wethouder Gert Engelkens in Scheemda het officiële startsein voor de bustour. De komende weken doet de bus nog 14 andere kernen in de gemeente aan. Bekijk het schema op deze pagina.

De prijzen voor energie zijn flink gestegen. Reden voor de gemeente om met het project Oldambt Verwarmt inwoners een handje te helpen bij de energiebesparing. In de Waarmtebus kunnen inwoners hierover informatie krijgen. De Bespaarcoaches die meerijden hebben kennis van de mogelijke maatregelen. Ook kunnen zij helpen met het aanvragen van vergoedingen. Klimaatburgemeester Abel Vos is een van hen: “Voor bijna iedereen is er wel wat te doen om energie te besparen en zijn er mogelijkheden om die maatregelen van te betalen. De komende periode komt de bus ook bij u in de buurt. Ik roep iedereen op in de Waarmtebus te ontdekken wat uw mogelijkheden zijn.” 

Tijdens de bustour gaan de Bespaarcoaches inwoners ook vragen naar wat zij nog meer nodig hebben om op energie te besparen. Met die informatie wil de gemeente kijken welke mogelijkheden zij nog meer kan aanbieden. 

Vervolg gemeentetour

Begin volgend jaar gaat het team van Oldambt Verwarmt met deze nieuwe mogelijkheden nog een keer langs de 15 kernen om inwoners hierover te informeren. In iedere kern zijn ze dan een langere periode aanwezig om mensen te helpen. Tijdens deze periode zijn er ook allerlei activiteiten rondom het thema energie besparen. 

Over Oldambt Verwarmt

In het project Oldambt Verwarmt werken de gemeente Oldambt, het Regionaal Energieloket, de woningbouwverenigingen Acantus en Groninger Huis en jouwbespaarcoach.com samen om inwoners van de gemeente te helpen met het besparen van energie.