Paspoort inwoner Oldambt

Beschrijving

Een paspoort vraagt u aan bij de gemeente. Maak hiervoor een afspraak via de blauwe knop op deze pagina. U betaalt bij de aanvraag. Als uw e-mailadres bij ons bekend is, ontvangt u een bericht als het paspoort klaarligt. U kunt het dan persoonlijk zonder afspraak afhalen bij het gemeentehuis in Winschoten.

Let op! Bent u Nederlander en woont u in het buitenland? Vraag dan een paspoort voor Nederlands die wonen in het buitenland aanexterne-link-icoon.

Aanvragen

Is het paspoort voor u als volwassene? Neem dan dit mee naar de afspraak:

Is het paspoort voor een kind? Neem dan dit mee naar de afspraak:

  • Alle paspoorten en/of identiteitskaarten van het kind, ook al zijn ze niet meer geldig
  • Het kind zelf, bij aanvragen én afhalen
  • Pasfoto, niet ouder dan zes maanden die voldoet aan de eisenexterne-link-icoon
  • Pinpas of contant

Let op! Voor de aanvraag van een paspoort is tot 18 jaar toestemming nodig van de ouder(s) of verzorger(s) die het gezag hebben. Dat kan op verschillende manieren:

  • Online via DigiDexterne-link-icoon, iedere ouder/verzorger persoonlijk met eigen DigiD. Als er online toestemming is gegeven hoeven ouder(s)/verzorger(s) niet aanwezig te zijn bij de aanvraag aan de balie.
  • Via dit toestemmingsformulierexterne-link-icoon. Eén ouder/verzorger neemt het ingevulde formulier met een geldig legitimatiebewijs mee naar de aanvraag bij de balie. Dat is nodig omdat er ter plekke nog getekend moet worden.

Hier kunt u online alvast uw gegevens doorgevenexterne-link-icoon.

Kosten

  • Paspoort 18 jaar en ouder € 83,85
  • Paspoort 18 jaar en ouder (spoed) € 140,90
  • Paspoort tot en met 17 jaar € 63,40
  • Paspoort tot en met 17 jaar (spoed) € 120,45

Voor 18 jaar en ouder is de geldigheid 10 jaar. Tot en met 17 jaar is de geldigheid 5 jaar.

Goed om te weten

Spoedaanvraag

Heeft u zo snel mogelijk een paspoort nodig? Doe dan vóór 12.30 uur of tussen 13.30 en 14.00 uur een spoedaanvraag bij het gemeentehuis in Winschoten. Het paspoort ligt dan meestal de volgende werkdag klaar. U betaalt hier wel extra voor.

Kwijt of gestolen

Geef zo snel mogelijk door dat uw paspoort kwijt of gestolen is. Dat kan via deze pagina.

U kunt uw vermissing ook doorgeven bij de aanvraag van uw nieuwe paspoortexterne-link-icoon. De levertijd bij een vermissing kan langer zijn dan vijf werkdagen. Een spoedaanvraag is dan ook niet mogelijk.

Zakenpaspoort

Reist u veel? Vraag dan bij uw balieafspraak een zakenpaspoort aan. Een zakenpaspoort heeft meer bladzijden voor visumstempels.

Meer informatie