Regelingen

Er zijn diverse regelingen voor bewoners in het aardbevingsgebied.   Let op: voor een aantal regelingen geldt dat slechts een deel van Oldambt hiervoor in aanmerking komt.

Subsidies voor verduurzaming en woningverbetering

Via SNN kunnen eigenaren van woningen in het aardbevingsgebied geld krijgen (subsidie). Wilt u weten waar u het geld voor kunt inzetten? Kijk op Energieloket Oldambt wat er mogelijk is.

Waardedalingsregeling IMG

Hiermee kunnen woningeigenaren vergoeding krijgen voor waardedaling doordat de woning in het aardbevingsgebied staat.

Immateriële schade (start eind 2022)

Immateriële schade is emotionele schade. Een vergoeding voor deze vorm van schade wordt ook wel ‘smartengeld’ genoemd. Het doel van de vergoeding is om verzachting en erkenning te bieden voor het aangedane leed. Ga naar de website van IMG voor meer informatie over immateriële schade

Koopinstrument

Het koopinstrument is voor woningeigenaren die moeite hebben om hun huis te verkopen. Lees meer hierover op de website van NCG voor meer informatie over het Koopinstrument.

Maatregelen voor agrarische bedrijven

Bent u eigenaar van een boerenbedrijf en heeft u vragen over de versterking van uw (bedrijfs)gebouwen? Dan kunt u terecht bij het Agroloket van NCG. Daarnaast wordt er door de provincie Groningen en NCG gewerkt aan een Agroprogramma.

Ga naar de website van NCG voor meer informatie voor agrarische bedrijven

Maatregelen voor monumenteigenaren

Bent u eigenaar van een monumentaal of karakteristiek gebouw en op zoek naar een subsidie, (financiële) regeling of ondersteuning en advies bij de instandhouding van uw gebouw? Dan kunt u terecht bij het Erfgoedloket Groningen.

Ga naar de website van Erfgoedloket Groningen voor meer informatie over de instandhouding van uw gebouw

Maatregelen voor ondernemers

Om ondernemers en bedrijven in het aardbevingsgebied te compenseren voor de overlast door aardbevingen zijn verschillende regelingen en subsidies opgesteld. Daarnaast zijn er ook reguliere regelingen die kunnen helpen bij financiële moeilijkheden.

Ga naar de website van NCG voor een overzicht van subsidies en regelingen voor ondernemers

Ga naar de pagina over ons Ondernemersloket voor een overzicht van financiële regelingen vanuit de gemeente