Tijd voor Toekomst

Partnerschap met Scholen voor Verrijking van de Leerervaring

Tijd voor Toekomst investeert in de jeugd van de Provincie Groningen door nauw samen te werken met scholen onder de noemer De verrijkte schooldag. Het doel is om het aanbod van scholen te verbreden, te verbeteren en te verrijken op het gebied van cultuur, sport, muziek, gezondheid en regulier onderwijs. Hierbij wordt gebruik gemaakt van financiële middelen, menskracht, onderzoek en ervaring om professionals in staat te stellen het verschil te maken op school.

Veranderingen

Het programma begint met een aanvullende dagprogrammering op basisscholen, waarbij elk kind gelijke kansen krijgt om zijn of haar talenten te ontdekken en te ontwikkelen voor een kansrijk toekomstperspectief. Deze extra uren per week zijn gericht op thema's die vaak onderbelicht blijven en kunnen worden aangepast aan de behoeften en mogelijkheden van elke individuele school en haar leerlingen.

Samenwerking met ouders, leerkrachten en leerlingen

Iedere deelnemende school heeft de mogelijkheid om maatwerk toe te passen in het programma van Tijd voor Toekomst. Dit gebeurt in samenwerking met ouders, leerkrachten, professionals én de leerlingen zelf, om te werken naar een passende inhoud en structuur van het Tijd voor Toekomst-programma in en rond de school. 

Ambitie van Tijd voor Toekomst

Momenteel draait Tijd voor Toekomst op een zestal scholen in de gemeente Oldambt en meerdere tientallen scholen in de hele provincie. Daarmee is het programma, wat sinds 2019 loopt, al flink gegroeid. De ambitie is om deze groei door te zetten en zo écht alle kinderen de kans te bieden om te kunnen werken aan gelijke kansen voor de toekomstige generatie.

Testimonials Tijd voor Toekomst

By showing the video you accept the terms and conditions and privacy policy of Youtube.