Verduurzamen

Er is al veel informatie beschikbaar over hoe je je woning moet verduurzamen. Hieronder vindt u een overzicht van verschillende websites die niet alleen informeren, maar ook hulp en advies bieden om u verder te helpen met het verduurzamen van uw woning.

Mogelijkheden om uw huis te verduurzamen

Het Regionaal Energieloket helpt u kosteloos bij het verduurzamen van uw woning. Wat zijn de mogelijkheden in uw woning? Welke subsidies zijn beschikbaar en hoe vindt u een betrouwbaar bedrijf voor de uitvoering van duurzame maatregelen?

Voor meer informatie bezoek de website van Regionaal Energieloketexterne-link-icoon

In onze gemeente is jouwbespaarcoach.com actief. De organisatie helpt u om te besparen op uw woonlasten en te verduurzamen. Naast het bieden van een energiecoach die de bespaarmogelijkheden bij u thuis verkent, kan een bespaarcoach helpen bij het aanvragen van een offerte of subsidie voor bijvoorbeeld isolatie.

Voor meer informatie bezoek de website van jouwbespaarcoachexterne-link-icoon

Zosimpelalswat is een informatiecampagne van de provincie, gemeenten en woningcorporaties van Groningen, met als doel u te laten zien dat energie- en geldbesparing simpel zijn. Een duurzaam huis begint klein: met het gebruik van ledlampen, tochtstrippen of een brievenbusborstel. Zosimpelalswat biedt tips waarmee u energie en geld kunt besparen, tegen lage of eenmalige kosten. Hierdoor kunt u enkele tientjes tot wel 300 euro per jaar besparen. Doe mee!

Voor meer informatie bezoek de website van zosimpelalswatexterne-link-icoon

Bent u bewoner of gebruiker van een monumentaal, vooroorlogs of beschermd pand, dan biedt de Groene Menukaart u inzicht in de mogelijkheden om te verduurzamen. De Groene Menukaart is een centrale plek voor inzicht in techniek, regelgeving, financiering en de mogelijke energiebesparing voor deze panden.

Voor meer informatie bezoek de website degroenemenukaartexterne-link-icoon

Verbeterjehuis.nl biedt u in één overzichtelijke plek advies over energiebesparende maatregelen, inclusief informatie over de besparingen, kosten, financiering en uitvoering van deze maatregelen.

Voor meer informatie bezoek de website Verbeterjehuisexterne-link-icoon

De inwoners van Nieuwolda (en Wagenborgen) hebben met beide dorpen meegedaan aan het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW). Bent u benieuwd naar de laatste updates en resultaten?

Bezoek dan de website Nieuwborgen.net voor meer informatie en nieuwsexterne-link-icoon

De Zonnekaart geeft u inzicht in de geschiktheid van daken voor zonnepanelen. De online tool helpt u als inwoner en ondernemer om te zien op welke daken u zonnepanelen kunt aanleggen en wat u hiermee kunt verdienen. De zonnekaart laat daarmee met één druk op de knop zien welke daken geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen of zonneboilers. De kaart toont de dakvlakken die voldoende zoninstraling hebben en geeft een goede inschatting van het aantal zonnepanelen dat hierop geplaatst kan worden. Met behulp van een eenvoudige rekenmodule kunt u snel uitrekenen wat de investering zal opleveren.

Kijk op De Zonnekaart Oldambtexterne-link-icoon