living-household iconVerduurzamen

Er is al veel informatie beschikbaar over hoe je je woning moet verduurzamen. Hieronder vindt u een overzicht van verschillende websites die niet alleen informeren, maar ook hulp en advies bieden om u verder te helpen met het verduurzamen van uw woning.

Mogelijkheden om uw huis te verduurzamen

Het Regionaal Energieloket helpt u kosteloos bij het verduurzamen van uw woning. Wat zijn de mogelijkheden in uw woning? Welke subsidies zijn beschikbaar en hoe vindt u een betrouwbaar bedrijf voor de uitvoering van duurzame maatregelen?

Voor meer informatie bezoek de website van Regionaal Energieloket

In onze gemeente is jouwbespaarcoach.com actief. De organisatie helpt u om te besparen op uw woonkosten door het verstrekken van informatie en tips. Naast het bieden van energiecoaches en warmtescans, bieden ze ook energie-bespaarpakketten aan voor kleine en energiebesparende maatregelen.

Voor meer informatie bezoek de website van jouwbespaarcoach

Als inwoner van Nieuwolda (en Wagenborgen) heeft u extra mogelijkheden om uw woning te verduurzamen. Het dorp doet mee aan het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW). Hierdoor kunt u als inwoner gratis advies krijgen om uw woningen verder te verduurzamen. Wilt u op de hoogte blijven van dit project?

Bezoek dan de website Nieuwborgen.net voor meer informatie en nieuws

Zosimpelalswat is een informatiecampagne van de provincie, gemeenten en woningcorporaties van Groningen, met als doel u te laten zien dat energie- en geldbesparing simpel zijn. Een duurzaam huis begint klein: met het gebruik van ledlampen, tochtstrippen of een brievenbusborstel. Zosimpelalswat biedt tips waarmee u energie en geld kunt besparen, tegen lage of eenmalige kosten. Hierdoor kunt u enkele tientjes tot wel 300 euro per jaar besparen. Doe mee!

Voor meer informatie bezoek de website van zosimpelalswat

Bent u bewoner of gebruiker van een monumentaal, vooroorlogs of beschermd pand, dan biedt de Groene Menukaart u inzicht in de mogelijkheden om te verduurzamen. De Groene Menukaart is een centrale plek voor inzicht in techniek, regelgeving, financiering en de mogelijke energiebesparing voor deze panden.

Voor meer informatie bezoek de website degroenemenukaart

Verbeterjehuis.nl biedt u in één overzichtelijke plek advies over energiebesparende maatregelen, inclusief informatie over de besparingen, kosten, financiering en uitvoering van deze maatregelen.

Voor meer informatie bezoek de website Verbeterjehuis