Zwerfvuilacties

Ook in 2019 weer beloning voor zwerfvuilacties

Basisscholen en verenigingen die samen met het wijkteam van de buitendienst een zwerfvuilactie organiseren in hun wijk, kunnen een stimuleringsbijdrage van € 250 ontvangen. Dit geld kunnen ze vrij besteden. Verengingen van dorpsbelangen en wijkplatforms worden apart benaderd voor het organiseren van acties en kunnen een bijdrage van € 500 ontvangen.

Waar wordt de stimuleringsbijdrage van betaald?

De stimuleringsbijdrage wordt betaald van het geld dat de gemeente ontvangt uit het verpakkingsfonds. Dit fonds wordt gevoed door het bedrijfsleven. De belangrijkste gedachte achter deze overeenkomst met het bedrijfsleven is dat er op deze manier minder zwerfafval ontstaat en de omgeving schoner blijft.

Hoe komt u in aanmerking voor een stimuleringsbijdrage?

Om in aanmerking te komen voor de stimuleringsbijdrage en om de organisatie van de actie te ondersteunen, vult u het aanmeldformulier in.

Hoe ondersteunt de gemeente verder in de zwerfvuilactie?

De buitendienst van de gemeente ondersteunt de actie door een container af te leveren bij de verzamelplaats. Na de actie halen we de container ook weer op. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Verder verstrekken we signaalkleding, handschoenen, prikkers en afvalzakken afhankelijk van het aantal deelnemers en de omvang van de actie.