Afval

Op deze pagina vindt u allerlei informatie over het gescheiden inzamelen van afval. Afval scheiden spaart grondstoffen, energie én geld. Om van afval weer iets moois te maken, is het belangrijk dat we afval gescheiden inzamelen. Doe daarom mee en stuur uw afval retour afzender. Zo maken we er samen iets moois van!

Mist u informatie of heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via info@gemeente-oldambt.nl of bel ons via (0597) 48 20 00.

Afvalzakken PMD

Woont u in een hoogbouwwoning? Dan kunt u online nieuwe afvalzakken voor uw PMD-afval aanvragen.

Digitale afvalkalender

U ontvangt de afvalkalender per post, maar kunt deze ook digitaal raadplegen. Dit kan via de website www.mijnafvalwijzer.nl. Op deze website kunt u ook een pdf-bestand van de kalender downloaden.

Afvalapp

Met de app Afvalwijzer kunt u eenvoudig uw afvalkalender inzien op uw tablet of mobiele telefoon. Ook kunt u in de app herinneringen instellen zodat u niet meer vergeet om uw container aan de weg te zetten.

U kunt de app downloaden in de App Store of Google Play. U kunt zelf zoeken naar de app door ‘afvalwijzer’ in te typen in het zoekscherm, of onderstaande QR-code scannen:

 

Afvalbrengstation

De gemeente heeft een afvalbrengstation waar u uw afval kunt brengen.

Takken versnipperen

De gemeente biedt de mogelijkheid snoeiafval te laten versnipperen. Snoeiafval dat vrijkomt bij snoeiwerkzaamheden in de tuin kan worden aangeboden tijdens de takkenroute. Let op: geen stronken, kluiten, complete bomen, struiken of ander groot materiaal aanbieden.

Zwerfvuilacties

We zijn erg blij met zwerfvuilacties van bewoners. Werkt u als bewoner aan een schone buurt door het zwerfafval op te ruimen? Dan ondersteunen wij u graag. Ook zijn er mogelijkheden voor grotere schoonmaakacties. Meer informatie over zwerfvuilacties.

Oldambtpas

De Oldambtpas heeft u nodig voor de toegang tot het afvalbrengstation en het openen van de ondergrondse containers bij hoogbouwlocaties.

Via deze link kunt u een nieuwe Oldambtpas aanvragen

Landbouwbestrijdingsmiddelen

In overleg met STORL (Stichting Opruiming Restanten van Landbouwbestrijdingsmiddelen) hebben we besloten om dit jaar nog één inzamelactie te organiseren. Op woensdag 16 juni 2022 is het tussen 8.00 en 11.30 uur mogelijk om verpakkingen en restanten van landbouwbestrijdingsmiddelen in te leveren bij het voormalig KCA-depot aan de Kerkeweg 1a in Finsterwolde.

Uitsluitend resten gewasbeschermingsmiddelen en/of lege verpakkingen van gewasbeschermingsmiddelen die zijn aangemerkt als Klein Gevaarlijk Afval kunnen worden gebracht.

Deze resten en verpakkingen dienen te zijn voorzien van het STORL-logo of het AgriRecover-logo.

Afvalstoffenheffing

De gemeente Oldambt heft van elke gebruiker van één of meerdere onroerende zaken een afvalstoffenheffing.

Kadavers

Kadavers van kleine huisdieren kunnen bij de gemeentewerkplaats aan de Grintweg 86 in Winschoten worden ingeleverd.

Contact

Voor al uw vragen over afval kunt u contact met ons opnemen via de onderstaande contactgegevens:

T: (0597) 48 20 00
E: info@gemeente-oldambt.nl