Fonds toekomstbestendig wonen

Met het project Fonds Toekomstbestendig Wonen, mogelijk gemaakt door een bijdrage van Nationaal Programma Groningen, kunnen huiseigenaren in de gemeente Oldambt hun woning duurzaam en toekomstbestendig maken. Dit fonds biedt financiële ondersteuning om uw woning te verbeteren en te verduurzamen, zodat u comfortabeler kunt wonen en kunt besparen op energiekosten.

Wat houdt de verzilverlening in?

De verzilverlening maakt het mogelijk om de overwaarde van uw woning te benutten voor noodzakelijke woningverbeteringen en verduurzamingsmaatregelen, zoals isolatie, zonnepanelen of een nieuwe verwarmingsinstallatie. Hierdoor verlaagt u niet alleen uw maandelijkse lasten, maar draagt u ook bij aan een duurzamere leefomgeving. Daarnaast is de verzilverlening vooral bedoeld voor het levensloopbestendig maken van uw woning, zoals het aanleggen van een traplift, het drempelloos maken van de woning en het geschikt maken van de benedenverdieping voor alle benodigde functies. Zo kunt u langer in uw woning blijven wonen, wat bijdraagt aan de leefbaarheid en het wooncomfort. De regeling schrijft voor dat er tenminste één duurzaamheidsmaatregel moet zijn als onderdeel van alle te financieren maatregelen.

Hoe werkt het?

Om in aanmerking te komen voor de verzilverlening, moet u voldoen aan bepaalde voorwaarden. De lening mag niet hoger zijn dan 80% van de WOZ-waarde van uw woning. Het aanvraagproces verloopt via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). U kunt meer informatie over de aanvraagprocedure en de voorwaarden vinden op de website van de gemeente Oldambt.

Waarom kiezen voor de verzilverlening?

Financiële voordelen: Door de overwaarde van uw woning te benutten, hoeft u geen grote sommen geld te lenen tegen hoge rentepercentages. Dit maakt het aantrekkelijker en financieel haalbaarder om uw woning te verbeteren.

Duurzaamheid: 

Investeren in duurzame maatregelen zoals betere isolatie en zonnepanelen zorgt voor een lagere energierekening en een kleinere ecologische voetafdruk.

Leefbaarheid: 

Door uw woning toekomstbestendig te maken, verhoogt u het wooncomfort en de waarde van uw huis. Dit maakt het mogelijk om langer in uw eigen woning te blijven wonen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het Fonds Toekomstbestendig Wonen en de mogelijkheden voor uw woning? Kijk op de pagina van de verzilverlening