Jaarwisseling in Oldambt

24 november 2022
Algemeen

Elk jaar vallen er gewonden en is er grote overlast door vuurwerk. Regels voor het bezit en het afsteken van vuurwerk moeten dit voorkomen. Alleen op 31 december van 18.00 uur tot 1 januari 2.00 uur mag vuurwerk worden afgestoken. Ervaart u buiten deze afsteektijden overlast door vuurwerk? Bel dan de politie via 0900-8844. 

Geef hulpverleners de ruimte

Geef ruimte aan mensen met een publieke taak om hun werk veilig te kunnen doen. Onze handhavers, ambulancepersoneel, brandweer, politie, de mensen van de buitendienst: zij zijn er voor u. Behandel hen met respect.

Afvalbulten ophalen

Inwoners kunnen op zaterdag 31 december (oudejaarsdag) bellen via (0597) 48 20 00 om afvalbulten te laten ophalen. Let op! Het betreft alleen afvalbulten waarvan u denkt dat deze aangestoken worden gedurende de dag en avond. Zodra de melding is gedaan, wordt de afvalbult dezelfde dag nog opgehaald. 

Schade

Maak je iets kapot? Betaal dan de schade terug aan de eigenaar. Of dat nou je buurman is of de gemeente. Voorkomen is uiteraard beter dan genezen. 

Als gemeente nemen wij ook maatregelen om schade te voorkomen. Ook afgelopen jaarwisseling 2021/2022 was er voor twintigduizend euro schade. Een bedrag dat we vele malen liever aan andere zaken besteden. Eventuele schade aan gemeentelijke eigendommen wordt verhaald op de daders en we doen ook aangifte.

Carbidschieten 

Het afschieten van carbid op oudejaarsdag is een echte traditie. Het is belangrijk dat dit veilig en zonder al te veel overlast gebeurt. Wilt u carbid schieten op Oudejaarsdag? Dan kunt u dit t/m 1 december aanvragen via https://www.gemeente-oldambt.nl/carbidschieten. De Bewust Oplettende Carbid Knaller (BOCK) kent de spelregels voor het carbidschieten, zie ook wieisdebock.nl.

Vuurtonnen

Als u een vuurton of -korf gebruikt, geldt dat u rekening moet houden met veilig en schoon stoken en het voorkomen van schade. Het stoken van vuur op of boven asfalt mag niet. Asfalt smelt en de herstelkosten bedragen al snel enkele duizenden euro’s.

Een vuurton bij de gemeente aanvragen, is helaas niet meer mogelijk. De vuurtonnen zijn op.