Overige

Hieronder vindt u nog een aantal organisaties die voor u van toepassing kunnen zijn. Kijk bij de organisatie of deze iets voor u kan betekenen.

Het Taalhuisexterne-link-icoon is er voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Samen met u wordt gekeken wat het beste voor u werkt. Dit kan een taalmaatje zijn, maar er zijn ook (voor) leesgroepen en een vrouwengroep. De vrijwilligers hebben hart voor de cursisten en zijn geschoold in de begeleiding bij laaggeletterdheid in verschillende vormen.

Het Veteranenhuis aan de Blijhamsterstraat 11 in Winschoten is een plek waar veteranen, geüniformeerden en geïnteresseerden elkaar kunnen ontmoeten. Het Veteranenhuis valt onder Stichting de Veerkracht. Stichting de Veerkracht helpt mensen met psychosociale problemen de regie van hun eigen leven terug te vinden. Dit doen ze onder andere door trainingen, workshops, lezingen en excursies te organiseren.

Humanitasexterne-link-icoon biedt hulp bij taal en huiswerk voor kinderen in de basisschoolleeftijd en helpt hen spelenderwijs bij de taalontwikkeling. Oudere kinderen kunnen steun krijgen bij begrijpend lezen en ander huiswerk.

Zorgzaam scheidenexterne-link-icoon is er voor gezinnen waarvan ouders gaan scheiden. Een scheidingsbemiddelaar biedt zorgzame en professionele begeleiding bij u in de buurt. De scheidingsbemiddelaar zorgt voor overzicht, duidelijkheid en rust. Ook worden er voor kinderen diverse activiteiten georganiseerd.

Omgangshuis Lomanexterne-link-icoon in Stadskanaal biedt specialistische begeleiding aan ouders en kinderen die de regie kwijt zijn geraakt. Het doel is om ouders weer de regie terug te geven door met elkaar te communiceren. Het belang van het kind staat hierbij voorop. Het omgangshuis biedt kortdurende begeleiding aan zowel ouders/opvoeders als hun kinderen.