Hulp in uw omgeving

Loopt u tegen bepaalde zaken aan, heeft u een goed idee of wilt u graag iemand anders helpen? Denk bijvoorbeeld aan de administratie, een klus in de tuin of problemen op school. In uw omgeving zijn er mensen en organisaties die u kunnen helpen. En vaak ook nog eens gratis! Voor de hulp op deze pagina hoeft u geen toestemming van een dokter of de gemeente te hebben. Hieronder vindt u een overzicht verdeeld in thema’s. Twijfelt u of iets bij u past? Zoek dan contact met de organisatie die de hulp aanbiedt.

Rondkomen en administratie

Heeft u moeite met uw geldzaken of administratie en kunt u hierbij wel wat ondersteuning gebruiken? Of heeft u een laag inkomen en wilt u uitzoeken of u in aanmerking komt voor een extraatje?

Hulp bij financiële en juridische vragenFondsen voor financiële ondersteuningBelastingvoordeel bij zorgkosten

 

Gezondheid

Zit u niet lekker in uw vel of maakt u zich zorgen om iemand in uw omgeving? Ook interessant als u voor een ander zorgt of door de leeftijd wat moeite krijgt met dagelijkse dingen.

Slachtofferhulp, Ondersteuning bij het ouder worden, Ondersteuning voor mantelzorgers, Ondersteuning bij discriminatie, Onafhankelijke cliëntondersteuning, Zit u niet lekker in uw vel, Zorgen om mensen in uw omgeving, Belastingvoordeel bij zorgkosten

 

Jeugd en gezin

Heeft uw kind problemen of moeilijkheden? Op school, binnen uw gezin of op het gebied van bewegen/sporten. Een overzicht met hulp, activiteiten en een luisterend oor voor uw kind en/of uzelf.

Ondersteuning bij een gezonde leefstijl, Ondersteuning aan uw kind, Opvoedingsondersteuning, Ondersteuning bij conflicten binnen het gezin, Onafhankelijke cliëntondersteuning, Belastingvoordeel bij zorgkosten

 

Taal en educatie

Moeite met de Nederlandse taal? Hulp bij lezen, schrijven en praten. Voor jong en oud.

Ondersteuning aan kinderen, Ondersteuning aan volwassenen, Ondersteuning aan ouderen, Nederlandse taal (beter) leren

 

Ouderen

Wonen

Ervaart u problemen in uw woonsituatie? Of wilt u zelfstandig gaan wonen of juist langer zelfstandig blíjven wonen en heeft u daar ondersteuning bij nodig?

Langer zelfstandig blijven wonen, Problemen in uw woonsituatie, Zelfstandig gaan wonen, Elkaar helpen, Belastingvoordeel bij zorgkosten

 

Niet gevonden wat u zocht?

Vindt u via deze pagina niet de hulp die u zoekt? Als gemeente zijn wij verantwoordelijk voor lichte tot zware ondersteuning bij het langer zelfstandig wonen en het deelnemen aan de maatschappij.

Maar ook leveren wij ondersteuning en zorg bij moeite of problemen met opgroeien, opvoeden en psychische stoornissen voor kinderen. Meer informatie hierover vindt u via onze zoekbalk rechtsboven op deze pagina. Komt u er niet uit? Neem dan telefonisch contact met ons op via (0597) 48 20 00.

Bent u op zoek naar medische zorg zoals verpleging, persoonlijke verzorging of 24uurs-zorg? Neem dan contact op met uw huisarts.

Contactformulier

Mist u iets of klopt er iets niet? Vul dan dit formulier in zodat wij het kunnen nagaan.