Hulp in uw omgeving

Loopt u tegen bepaalde zaken aan, heeft u een goed idee of wilt u graag iemand anders helpen? Denk bijvoorbeeld aan de administratie, een klus in de tuin of problemen op school. In uw omgeving zijn er mensen en organisaties die u kunnen helpen. En vaak ook nog eens gratis! Voor de hulp op deze pagina hoeft u geen toestemming van een dokter of de gemeente te hebben. Hieronder vindt u een overzicht verdeeld in thema’s. Twijfelt u of iets bij u past? Zoek dan contact met de organisatie die de hulp aanbiedt.

Rondkomen en administratie

Heeft u moeite met uw geldzaken of administratie en kunt u hierbij wel wat ondersteuning gebruiken? Of heeft u een laag inkomen en wilt u uitzoeken of u in aanmerking komt voor een extraatje?

Gezondheid

Zit u niet lekker in uw vel of maakt u zich zorgen om iemand in uw omgeving? Ook interessant als u voor een ander zorgt of door de leeftijd wat moeite krijgt met dagelijkse dingen.

Jeugd, jongeren en gezin

Soms is het fijn als je even hulp kunt krijgen. Of vragen kunt stellen als je ergens mee zit. Hoe ga je om met een kind dat driftbuien heeft of niet luistert? Wat doe je als je kind spijbelt of ruzie maakt? En misschien is het fijn als iemand kan helpen bij plannen en organiseren. Of hulp kan bieden als er thuis vaak ruzie is of bij een scheiding. Bekijk hier welke mensen en organisaties kunnen helpen.

Taal en educatie

Moeite met de Nederlandse taal? Hulp bij lezen, schrijven en praten. Voor jong en oud.

Wonen

Ervaart u problemen in uw woonsituatie? Of wilt u zelfstandig gaan wonen of juist langer zelfstandig blijven wonen en heeft u daar ondersteuning bij nodig?

Niet gevonden wat u zocht?

Vindt u via deze pagina niet de hulp die u zoekt? Als gemeente zijn wij verantwoordelijk voor lichte tot zware ondersteuning bij het langer zelfstandig wonen en het deelnemen aan de maatschappij.

Maar ook leveren wij ondersteuning en zorg bij moeite of problemen met opgroeien, opvoeden en psychische stoornissen voor kinderen. Meer informatie hierover vindt u via onze zoekbalk rechtsboven op deze pagina. Komt u er niet uit? Neem dan telefonisch contact met ons op via (0597) 48 20 00.

Bent u op zoek naar medische zorg zoals verpleging, persoonlijke verzorging of 24uurs-zorg? Neem dan contact op met uw huisarts.

Contactformulier

Mist u iets of klopt er iets niet? Vul dan dit formulier in zodat wij het kunnen nagaan.